PICNIC

Vorige week was ik op uitnodiging van InHolland (waarvoor dank!) op PICNIC. Voor de InHolland e-zine werd ik geïnterviewd over de samenwerking tussen universiteit en HBO. Zie hieronder. Met de laatste zin van mezelf ben ik het niet helemaal eens. Wat ik wel hoop is dat we meer van elkaars sterke kanten gebruik maken.

———————————————————————

Ook de VU bezocht PICNIC dit jaar. Dr. Peter Kerkhof kwam een kijkje nemen om te zien welke werkzaamheden de studenten van INHolland op PICNIC verrichten. Gerard Möhring leidde hem rond.

Waar de universiteit theorie koppelt aan onderzoek, koppelt de bachelorstudent de theorie aan de praktijk. Maar waar kan de universiteit aan de bachelor koppelen? De mogelijkheden blijken legio.

Universitaire studenten zouden stage kunnen lopen bij GNR8 om zo een indruk te krijgen van de werkwijze van het bedrijfsleven. Het zou van toegevoegde waarde kunnen zijn voor universitaire studenten om te zien wat er van de theorie concreet in praktijk wordt gebracht. Daarnaast zouden ze kunnen assisteren in de onderzoeken van de opleidingen Communicatie en de Associate degree Crossmediale communicatie.

‘Natuurlijk hebben de drie verschillende onderwijslagen hun redenen, maar ze brengen ook nadelen met zich mee’ aldus Kerkhof. ‘De grens tussen hbo en de universiteit is erg strikt. We hopen dat de twee onderwijslagen door samenwerking dichter naar elkaar groeien.’

Dion Pielanen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Één reactie op PICNIC

  1. Bosy schreef:

    Grappig. Ik volg inderdaad via Google Alerts wel iets van wat er gubreet op bijvoorbeeld Stamboomforum. Maar de Stamboomgids kende ik dan weer niet. Leuke site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *