Sociale media: een blik vooruit & een blik terug

Vandaag veel boeiends tegenkomen. Een interessante post van Brian Solis geeft je een spannende blik op een mogelijke toekomst van het sociale web. In de toekomst kijken is natuurlijk lastig, zeker als je je realiseert dat Twitter pas drie jaar bestaat, en Hyves pas vijf jaar. Maar Solis doet een dappere poging en schetst een sociaal web waarin over een paar jaar de verhouding consument-bedrijf definitief kantelt. Alles draait daarbij om een online identiteit die overdraagbaar is van het ene netwerk naar het andere. Vraag is dan wel die de eigenaar is van die identiteit. Liever niet Facebook, liever niet Google, liever niet iemand anders dan de

persoon zelf achter de online identiteit: @peterkerkhof en alle data die daarbij horen moet van Peter Kerkhof zijn. Is dat eenmaal geregeld dan voorziet Solis een toekomst waarin consumenten en producent op basis van gelijkwaardigheid met elkaar interacteren op het web. Dit sluit aan bij ideeën ontwikkeld onder de vlag van Vendor Relationship Management (VRM, zie ook hier). Solis noemt het Social Relationship Management (SRM).
Via de blogpost van Sols kwam ik al peinzend en klikkend terecht bij een blik terug op de sociale media ervaringen van Telstra, een Amerikaans telecom bedrijf met een zeer actief social media beleid. Zie hieronder hun presentatie, met veel gedragsregels voor bedrijven die  actief worden binnen sociale media. Les nr. 1: geen corporate taal & afzender gebruiken, Telstra werd daarom al snel Ben, Jase, Steph en Paul. Maak het persoonlijk, inderdaad.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *