Webcare is een gesprek

Mijn presentatie op het Social Media Congres, 18 februari in Amsterdam. Kern van het betoog: webcare werkt beter naarmate online gesprekken tussen consument en bedrijf meer op een ‘normaal’ gesprek lijken. Met alle (fatsoens)normen die daarbij horen, maar met ook alle verwachtingen die we hebben van een gesprek tussen twee mensen: zorgzaam, empathisch, uitnodigend, authentiek, etc.. Vooral organisaties die als groot en onpersoonlijk worden ervaren lijken baat te hebben bij een dergelijke manier van online gespreksvoering, zo laat ons onderzoek zien.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Webcare is een gesprek

 1. Pingback: uberVU - social comments

 2. luc schreef:

  Hi interessante slides show ken je lookingglass als webcare tool?
  http://www.youtube.com/watch?v=kSGO6SfaFRQ

 3. Pingback: Persoonlijk werkt beter in social media. Ook voor docenten. | Dr. Peter Kerkhof

 4. Harold Leewis schreef:

  Grappig,.. dat is de reden waarom ik webcare een marketing truc vind, klanten helpen via social media heeft helemaal geen apart labeltje nodig.

  Webcare is een manier om pleisters te plakken en om je NPS op te krikken. Als bedrijven klanten via social media zouden willen helpen moeten ze dat heel simpel oplossen door social in te zetten als een nieuw kanaal, maar dan niet door een apart team, maar door gewoon de normale medewerkers die de klanten ook aan de telefoon of via email helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *