Leerstoel Customer Media

Zojuist verscheen onderstaand persbericht over mijn benoeming (per 1 september) tot bijzonder hoogleraar Customer Media aan de Universiteit van Amsterdam (afdeling Communicatiewetenschap). Wordt voor een deel voortbouwen op (en combineren met) mijn social media onderzoek aan de VU, voor een deel voortbouwen op eerder werk door mijn voorganger Edith Smit naar customer media als relatiebouwers, en voor een deel ook geheel nieuw onderzoek naar allerlei vormen van customer media, zowel in print als natuurlijk ook de mooie en vernieuwende online customer media zoals we die steeds meer zien. Ik ga dit alles combineren met mijn positie aan de VU.

——————————————————————————–

Nieuwe bijzondere hoogleraar Customer Media benoemd aan de Universiteit van Amsterdam

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam heeft ingestemd met de benoeming van dr. Peter Kerkhof, bij de Afdeling Communicatiewetenschap, tot bijzonder hoogleraar Customer Media. Hij volgt daarmee prof. dr. Edith Smit op.

Prof. dr. Edith Smit legde de afgelopen drie jaar de basis van een nieuw theoretisch paradigma voor de relatiefocus voor bedrijven en instellingen, het CMB-model: dat ingaat op de factoren die van invloed zijn op de relatie tussen een consument en een customer medium. Deze schaal heeft inmiddels een goed beeld opgeleverd over de kracht van relatiemedia in diverse factoren. Zowel ten aanzien van gebruik van in- als externe doelgroepen.

Peter Kerkhof (Heerenveen, 1965) treedt per 1 september in dienst. Hij bouwt voort op het werk van Edith Smit en zal nadrukkelijk aandacht besteden aan nieuwe media als tools voor relatiebinding. Te denken valt aan digitale magazines, social media, het gebruik van mobiele telefoon en tablets.

Hij is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij vanaf 2010 hoofd van de afdeling Communicatiewetenschap is. Hij studeerde sociale psychologie (1990) aan de Vrije Universiteit en promoveerde 1997 als sociaal psycholoog op onderzoek naar de effecten van mediaberichtgeving op de publiek opinie over de verzorgingsstaat. Sinds 2000 werkt hij bij de Faculteit Sociale Wetenschappen, afdeling Communicatiewetenschap, van de Vrije Universiteit. Hij heeft daar het bachelor- en masteronderwijs in Communicatiewetenschap opgezet en maakte tot 2007 deel uit van de leiding van de afdeling. In 2007 werd hij portefeuillehouder Onderwijs binnen het bestuur van de faculteit Sociale Wetenschappen..

De leerstoel wordt gevestigd aan de Universiteit van Amsterdam, bij de Afdeling Communicatiewetenschap van de faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG). Deze heeft 1300 studenten.

Het is een initiatief van de Stichting Leerstoel Customer Media waarbinnen diverse bedrijven in instellingen zorg dragen voor de financiering van de leerstoel en de discours tussen wetenschap en bedrijfsleven en not-for-profit instellingen. De participanten van de Stichting zijn: de branchevereniging SMIN, Rabobank Nederland, MediaPartners Group, Media Test, Hemels Publishers, Biegelaar B.V/schlott gruppe, Sanoma Uitgevers  en TNT Post. Voorzitter van de Stichting is: Sak van de Boom, Partner/Ceo Customer Media Council.

Noot voor redactie:

Meer informatie:

Herbert Haaij, secretaris van de Stichting: p/a Customer Media Council,

herbert@customermediacouncil.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *