Nieuwe weekoogst: wetenschappelijke artikelen over social media

Deze week weer 10 vermeldingen in het overzicht dat ik wekelijks ontvang van wetenschappelijke artikelen in Web of Science over Facebook, Twitter en social media. Het eerste artikel gaat wel over Twitter, maar heeft het over echte vogelenzang (in plaats van over ons eigen gekwetter in 140 tekens). De overige 9 gaan over ROI van sociale media marketing (goed artikel, eerder al online, hier voor iedereen toegankelijk), over personal branding (ook al eerder online en voor iedereen toegankelijk, zie hier). Twee papers zijn technisch van aard, twee andere gaan over social media in onderwijs, en twee artikelen gaan over social media en gezondheid: een geschreven voor de American Association of Occupational Health Nurses (AOOHN), de ander lijkt te gaan over sportgeneeskunde.

Boeiend lijkt me het artikel over de emoties die we ervaren wanneer we sociale informatie zoeken op Facebook. De auteurs hebben gezocht naar fysiologische indicatoren van emoties die we ervaren wanneer we op Facebook informatie zoeken. Een eerder blog over dit paper is hier te vinden.

Het overzicht:

Twitter evolution: converging mechanisms in birdsong and human speech. Bolhuis, JJ; Okanoya, K; Scharff, C. NATURE REVIEWS NEUROSCIENCE 11 (11): 747-759 NOV 2010

Understanding the Behavior of Malicious Applications in Social Networks. Makridakis, Andreas; Athanasopoulos, Elias; Antonatos, Spiros; Antoniades, Demetres; Ioannidis, Sotiris; Markatos, Evangelos P. IEEE NETWORK 24 (5): 14-19 SEP-OCT 2010

Sizing Up Online Social Networks. Rejaie, Reza; Torkjazi, Mojtaba; Valafar, Masoud; Willinger, Walter. IEEE NETWORK 24 (5): 32-37 SEP-OCT 2010.

Can You Measure the ROI of Your Social Media Marketing? Hoffman, Donna L.; Fodor, Marek. MIT SLOAN MANAGEMENT REVIEW 52 (1): 41-+ FAL 2010.

What’s Your Personal Social Media Strategy? Dutta, Soumitra. HARVARD BUSINESS REVIEW 88 (11): 127-130 NOV 2010.

Emotional Responses During Social Information Seeking on Facebook. Wise, Kevin; Alhabash, Saleem; Park, Hyojun. CYBERPSYCHOLOGY BEHAVIOR AND SOCIAL NETWORKING 13 (5): 555-562 OCT 2010.

‘The only constant is change’: UKSEM, ISEM, Twitter, Podcasts and YouTube reflect the dynamic nature of sport and exercise medicine. Khan, Karim M. BRITISH JOURNAL OF SPORTS MEDICINE 44 (13): 911-911 OCT 2010.

Facebook as a formal instructional environment. Baran, Bahar. BRITISH JOURNAL OF EDUCATIONAL TECHNOLOGY 41 (6): E146-E149 NOV 2010.

When cloud computing meets with Semantic Web: A new design for e-portfolio systems in the social media era. Kim, Paul; Ng, Chen Kee; Lim, Gloria. BRITISH JOURNAL OF EDUCATIONAL TECHNOLOGY 41 (6): 1018-1028 NOV 2010

Social Media. Lukes, Christine A. AAOHN JOURNAL 58 (10): 415-417 OCT 2010.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Onderzoek, Social media, Twitter met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *