Social media onderzoek bij Communicatiewetenschap VU

Binnen de afdeling Communicatiewetenschap aan de VU lopen tal van onderzoeken op het gebied van social media. We doen onderzoek naar hoe online communities zich ontwikkelen, naar de effecten van expert- vs. leken reviews, naar het effect van reviewer-kenmerken bij online reviews, naar online sociale steun voor patienten, compulsief Internetgebruik, het meten van online merk associaties, de effecten van webcare, PR 2.0, etc. etc.. Verschillende collega’s zijn hierbij betrokken: Ivar Vermeulen, Jan Kleinnijenhuis, Martin Tanis, Shenghui Wang, Dirk Oegema, Enny Das, Sonja Utz, Friederike Schultz, Camiel Beukeboom. En tal van studenten.

We zijn hard bezig na te denken hoe we al dit onderzoek voor een breder publiek kunnen ontsluiten. In een recente presentatie op een middag over sociale media die door STIVORO werd georganiseerd heb ik alvast aan een aantal van deze onderzoeken aandacht besteed. Zie de slideshare hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Communicatiewetenschap, PR 2.0, Social media, Webcare met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Social media onderzoek bij Communicatiewetenschap VU

  1. Igor ter Halle schreef:

    Bij TCW in Enschede proberen ze het social media onderzoek te ontsluiten via Somere (http://www.somere.nl). Is zo’n opzet ook iets voor jullie? Of nog mooier natuurlijk een landelijk databank met onderzoeksresultaten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *