Oratie customer media

Na meer dan twee maanden staat dan eindelijk de tekst mijn oratie online (pdf). De oratie voor de leerstoel Customer Media aan de Universiteit van Amsterdam hield ik op 3 november jl. en was tot nu toe alleen als video beschikbaar (zie de blogpost hieronder). Dat is een lange zit en daarom is het goed dat nu ook de tekst beschikbaar is gekomen.

De flaptekst van de gedrukte versie (die binnenkort verschijnt) vat een en ander kort samen:

Customer media zijn eigen media die door organisaties worden ingezet vanuit hun communicatie- en marketingdoelstellingen. Steeds vaker betreft het hier digitale media: online magazines, blogs, mobiele apps, Facebook pagina’s en Twitter accounts. Kenmerken voor dergelijke digitale kanalen is dat consumenten verleid moeten worden om de inhoud vrijwillig tot zich te nemen. Het creëren van verleidelijke content is niet geheel nieuw: in relatiebladen gebeurt dat al jaren, en met succes. Maar een online omgeving vraagt meer. Bereik en overtuigingskracht van online media van organisaties komen voor een belangrijk deel tot stand doordat consumenten in sociale media content met elkaar delen. Dat delen gaat vaak gepaard met commentaar en wordt gerelateerd aan de eigen positieve en negatieve productervaringen. Het wordt voor organisaties steeds minder goed mogelijk om deze geluiden van consumenten te negeren. Naast het creëren van verleidelijke content staan organisaties daarom voor de taak om in sociale media publiekelijk in gesprek te gaan met vaak kritische consumenten.”

Dit bericht is geplaatst in Communicatiewetenschap, Content Marketing, Customer Media, Onderzoek, Relatiebladen, Social media, Tijdschriften met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Oratie customer media

  1. Hurrah, that’s what I was exploring for, what a data! present here at this
    weblog, thanks admin of this site.

  2. Pingback: Hoe toon je aan dat contentmarketing nuttig is? Met KPI’s en showcases

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *